Windenergie

‹1 uur downtime
+/- 200 foto’s per blad
Minimaal risico

Bestuurd door een 1A gecertificeerd team

Windenergie

Met behulp van ons gespecialiseerd UAV-systeem inspecteren we razendsnel en uitermate veilig de bladen van een windturbine. Aetos Drones voorziet een goedkopere en efficiëntere oplossing voor turbine-inspecties dan de meer traditionele methodes zoals het gebruik van hoogwerkers, sky climbers of touwtechniekers.

Door de ingebouwde sensoren kan de inspectie automatisch uitgevoerd worden. Ze bewaren de afstand tussen de drone en de windturbine, waardoor we betrouwbare en consistente inspecties kunnen uitvoeren en botsingen vermijden. Bovendien kunnen we aan de hand van deze afstandsmetingen correct de grootte van defecten bepalen.

Binnen het uur verzamelen we meer dan 600 foto’s van professionele kwaliteit, waarna de turbine terug in gang kan gezet worden. De foto’s zijn overzichtelijk te bekijken op een cloudplatform waar ze door een specialist geanalyseerd worden.             

Dankzij de hoge kwaliteitsfoto’s worden alle defecten van vuil tot barst in het blad opgespoord en geclassificeerd. Daarbij wordt een advies gegeven over het onderhoud van de bladen van de windturbine, waardoor u als klant een geïnformeerde beslissing kan nemen en herstellingen tijdig gepland kunnen worden.

Gezien onze specialisatie in industriële inspecties zijn bijkomende inspectievluchten van de hub en de toren uiteraard ook een mogelijkheid.

Als lid van Groep Maes, bieden we via Ouros ook herstellingen van de bladen aan.

Contacteer ons voor een gesprek en een demonstratie van onze totaaloplossing.

In hoge en lage ruimtes Veilig en kosten verlagend

Benieuwd wat wij nog meer voor u kunnen betekenen?

Onze services

Indoor inspecties
3D & Fotogrammetrie
Windenergie
Industriele inspecties
Thermografie
Bouw

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen doen?

Wilt u meer informatie?