Thermografie

Kosten- en tijdsbesparend
Verhoogt de veiligheid
Professionele piloten

Bestuurd door een 1A gecertificeerd team

Thermografie

Temperatuur is een belangrijk gegeven in ieder proces. Denk maar aan elektrische systemen zoals hoogspanning en schakelkasten, maar ook warmteverlies bij gebouwen, lekkende flenzen bij ovens en boilers, wrijvingsverschijnselen en vloeistofmonitoring in tanks en vaten. Thermografie is het analyseren van thermische informatie verkregen via contactloze infraroodcamera’s. Een UAV is het geschikte platform om deze remote sensing toe te passen vanuit de lucht.

Met behulp van onze krachtige infraroodcamera zijn we in staat thermische luchtbeelden te maken. Zowel van moeilijk bereikbare plaatsen, als van grote oppervlaktes kunnen we met onze drones snel en veilig warmteverlies bij industriële installaties, hotspots bij zonnepanelen, defecten bij hoogspanning, vocht en isolatieproblemen in daken en andere gebreken opsporen die met het blote oog niet te zien zijn.

Naast het afleveren van thermische afbeeldingen zijn we ook in staat om thermische orthofoto’s, thermische 3D-modellen en thermografische rapporten af te leveren dankzij onze ITC Thermography (level 1) certificering.

Onze radiometrisch gekalibreerde camera stelt ons in staat om naast kwalitatieve, ook kwantitatieve thermografie uit te oefenen. Met kwalitatieve thermografie analyseer je thermische patronen, waardoor je anomalieën kan vaststellen en lokaliseren. Je bekijkt het verschil in thermische energie: je kan er dus uit afleiden of iets kouder of warmer is dan wat ernaast ligt. Met kwantitatief onderzoek kan je bepalen hoe ernstig een afwijking is. Het houdt in dat je ook de effectieve temperatuur kan meten van een object, mits het object correct is voorbereid.

Heb je interesse of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van onze infraroodinspecties? Laat ons iets weten via het contactformulier!

In hoge en lage ruimtes Veilig en kosten verlagend

Benieuwd wat wij nog meer voor u kunnen betekenen?

Onze services

Indoor inspecties
3D & Fotogrammetrie
Windenergie
Industriele inspecties
Thermografie
Bouw

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen doen?

Wilt u meer informatie?