Over ons

Home » Over ons

VCA gecertificeerd en veel expertise

HAVIQ: een fusie

Wanneer twee sterke partijen elkaar ontmoeten, is er een veelvoud aan mogelijke uitkomsten.
Zo zagen Aetos Drones en Trinova het voordeel van de krachten te bundelen, en onder de nieuwe naam HAVIQ hoogwaardige services te bieden.

Uniek in onze service

HAVIQ heeft als enige drone service provider een VCA* bedrijfscertificaat.
Het zit dus in onze genen SEVESO-bedrijven te bedienen volgens de hoogst mogelijke veiligheidsnormen.
De haven van Antwerpen is onze bakermat, en heeft onze drang naar innovatie reeds vele uitdagingen geboden. Hierdoor vergaarden we doorgedreven kennis over o.a. fakkels, schouwen en tanks; die we zowel visueel als thermisch inspecteren aan de buiten- én binnenzijde.

(Petro)chemie en olie- en gasindustrie zijn onze biotoop, maar dankzij onze ongebreidelde ambitie bouwden we ook in andere sectoren een breed portfolio op. Neem een kijkje op onze ‘services’ pagina en ontdek hoe we aan de hand van fotogrammetrie kathedralen in 3D brengen, thermische verschillen bloot leggen, bladen van windturbines inspecteren of grondstofvolumes efficiënt en nauwkeurig opmeten.

Ervaring, expertise en specialisatie

De ruggengraat van HAVIQ is een team van specialisten met talrijke diploma’s, opleidingen en ervaringen:
4 Gecertificeerde piloten met jarenlange vliegervaring weten perfect op welke manier ze een object in beeld moeten brengen, zodat onze reality-modeller een digital twin op uw scherm tovert.
Getraind door de ‘Global Wind Organisation’ (GWO), inspecteren we windturbines op land of in zee met de nodige competenties, en ook gaslekken ontsnappen niet aan het oog van onze thermograaf level 3 met zijn Optical Gas Imaging (OGI) camera.
Heb je een uitdaging om jouw bedrijf veiliger te maken? Onze robotics engineer ontwikkelt technologie om je daarin te ondersteunen.

Een dronebedrijf voor de toekomst

We begrijpen het belang van het werken met een solide partner. Dankzij de industriële Groep Maes, blijven we een stabiel bedrijf in een snel evoluerende nieuwe markt.

Uiteraard reiken we veel verder dan de Antwerpse haven en zijn we niet alleen actief in België, maar in de hele Benelux, Frankrijk en Duitsland. Met een uniforme Europese wetgeving in het vooruitzicht bereiden we ons voor op de toekomst, niet alleen de onze, maar ook uwe.

Bewezen ervaring Veilig en kostenverlagend

Meet the team

We zijn een team van 4 gebrevetteerde piloten met een 1A-licentie. Onze passie voor technologie geeft ons de drive om samen met onze klanten grensverleggend na te denken over nieuwe oplossingen en uw leven veiliger en gemakkelijker te maken. We willen met een baanbrekende visie steeds vooraan blijven staan en de nieuwste technologieën mee op de markt brengen. Heeft u voor ons de volgende uitdaging?

Michiel

Managing Partner
Robotics Engineer
Klasse 1A- Piloot

Lieve

Business Unit Manager
Thermographer level 1
BE brevet

Dries

Operational Data Manager
Reality modeller & drafter
BE en NL brevet

Dennis

1000+ vluchturen
Full GWO
BE, FR en NL brevet

Tom

Thermography expert
Thermographer level 3

Nieuwsgierig over wat we voor u kunnen betekenen?

Neem nu contact met ons op!