3D & Fotogrammetrie

Kosten- en tijdsbesparend
Verhoogt de veiligheid
Professionele piloten

Bestuurd door een 1A gecertificeerd team

Fotogrammetrie, mapping, volumebepaling en 3D

Fotogrammetrie is, kort uitgelegd meten in foto’s. Op basis van foto’s die we via remote sensing verkregen hebben, maken we een model waarin nauwkeurig gemeten kan worden. Uiteraard komt er wat meer aan te pas dan een meetlat.

Een drone heeft een GPS aan boord, die voor iedere foto nauwkeurig weet waar die genomen wordt. Bijgevolg krijgt iedere foto een XYZ-coördinaat. Met al deze foto’s, die geografisch correct in de ruimte worden geplaatst, wordt een puntenwolk gevormd, de basis voor een 3D-model.

De uitdaging zit in het vastleggen van goede en consistente data om uiteindelijk correcte resultaten op te leveren. Het is tenslotte het eindresultaat dat telt en niet de methode om de data te verzamelen. Dankzij visualisatie van deze big data, kunnen mensen betere beslissingen nemen.

Onze landmeetkundige drone is uitgerust met een RTK/PPK (Post-Processed Kinematic) systeem dat de nauwkeurigheid op de verticale as drastisch verbetert en tegelijkertijd de noodzaak aan de hoeveelheid controlepunten vermindert.
We kunnen de grootste en meest uitdagende 3D-modellen reproduceren van bestaande infrastructuren, afgeleid van foto’s en/of punten van een 3D-scan. Wat denk je van een kathedraal of een nucleaire koeltoren levensecht weergegeven op je computer?

Onze 3D-modellen in fotokwaliteit zitten vol details en zijn ruimtelijk correct. Ze kunnen hierdoor gebruikt worden om operationele beslissingen te nemen. Projectmanagers kunnen deze smart data gebruiken in elke stap binnen hun operatie van ontwerp tot onderhoud.

Accuraatheid is een belangrijk criterium voor UAV mapping projecten. Bijvoorbeeld bij het berekenen van volumes van zandbergen, stortplaatsen en steengroeves. De drone vliegt volgens een vooraf gedefinieerde route en neemt overlappende foto’s van het op te meten gebied. Zo wordt er data gegenereerd voor orthofoto’s, DEM’s (digitale hoogtemodellen), 3D-modellen en puntenwolken die in uw GIS-workflow geïntegreerd kunnen worden. De nauwkeurigheid wordt gegarandeerd door het inmeten van grondcontrolepunten met landmeetkundige GNSS-meetapparatuur.

In hoge en lage ruimtes Veilig en kosten verlagend

Benieuwd wat wij nog meer voor u kunnen betekenen?

Onze services

Indoor inspecties
3D & Fotogrammetrie
Windenergie
Industriele inspecties
Thermografie
Bouw

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen doen?

Wilt u meer informatie?